top of page

AKADÁLYMENTESÍTÉS

Együtt a nagyothallók érdekében

Az akadálymentesítés olyan körülményeket biztosít a fogyatékkal élő emberek számára, mely segítségével, külső segítség nélkül, egyedül is tudnak tájékozódni.

 

Zajos környezetben, vagy azokban a szituációkban, ahol a hallókészüléket viselő nagy távolságban van a beszélő személytől, a hallásvesztése miatt nem érthető megfelelően beszédpartnere.

Ebben nyújtanak segítséget a kommunikációs akadálymentesítő eszközök.

 

Indukciós hurok kötelező üvegfallal elválasztott pénztáraknál, ügyfélszolgálatokon, előadó termekben, színházakban, bankokban, oktatási intézményekben és minden olyan helyen, ahol a beszédértést valamilyen körülmény akadályozhatja, vagy törvény írja elő.

Biztosítjuk, megtervezzük és kiépítjük az Önök számára legmegfelelőbb rendszert.

Kommunikációs akadálymentesítő eszközeinkről, megoldásainkról bővebben érdeklődjön elérhetőségeinken!

Magyarországon az 1997.évi LXXVIII. törvény rendelkezik az épületek akadálymentesítéséről. A törvény szerint: „akadálymentes az épített környezet akkor, ha annak kényelmes, biztonságos, önálló használata minden ember számára biztosított, ideértve azokat az egészségkárosodott egyéneket vagy embercsoportokat is, akiknek ehhez speciális létesítményekre, eszközökre, illetve műszaki megoldásra van szükségük”.

 

 

 

 


 

 

Az 1998. évi XXVI. törvény már konkrétan a közintézmények akadálymentesítését szabályozza.


Közszolgáltatások vonatkozásában az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósításának határideje 2010. december 31., de a közszolgáltatást nyújtó épület nyilvánosság számára is nyitott részét 2013. december 31-ig kell a kívánalmak szerint átalakítani.


E törvények célja a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségének megteremtése, életkörülményeinek javítása, önálló életvitelének és a társadalmi életben való aktív részvételének biztosítása.

1997.évi LXXVIII. Törvény menüpontjaink közül elérhető!

_-37-512.png
bottom of page